Bay telers Hawke's van Nieuw-Zeeland bellen voor GE-vrije zone

Marty SHARPE

Een groep waaronder enkele van Hawke's Bay grootste tuinders, fabrikanten en marketeers spoort de gemeenten in de regio een GE-vrij voedsel producerende gebied verklaren.

Pure Hawke's Bay gelooft genetisch gemanipuleerde voedselproductie en outdoor veldproeven met genetisch gemodificeerde organismen (GGO's) een bedreiging voor de telers van de regio en het regionale merk vormen.

Het wil een verbod op GE veldproeven en voedselproductie in Hawke's Bay in de wijk plannen van de vijf gemeenten worden geratificeerd.

Groep woordvoerder en Hawke's Bay teler John Bostock gevraagd Hastings District Council gisteren naar financiering uit te trekken voor studies over de manier waarop een plan verandering tot uitvoering van het verbod zou worden opgenomen in de 2013 10-jaar gewestplan.

In april, Whangarei District Raad stemde unaniem aan commerciële GGO-activiteiten te reguleren onder haar gewestplan en hadden aangegeven het verbod was waarschijnlijk.

Lokale lichamen werden toegestaan ​​om buiten GGO's te regelen in hun gebied onder de Wet Resource Management.

"We hebben het niet over genetische modificatie in het lab, of medicijnen. We hebben het over genetisch gemodificeerde organismen vrijgegeven buiten in de Hawke's Bay-omgeving, "zei de heer Bostock.

"Er is een enorme economische leverage, branding en positionering door te zeggen dat we gewoon zijn uniek pure.

"Ik kweek, verpakt en exporteert grote hoeveelheden van de producten over de hele wereld en ik kan je vertellen consumenten zich steeds meer zorgen over de voedselveiligheid."

GE-vrije maïs die hij verkocht aan Korea voor menselijke consumptie gehaald ten minste US $ 100 per metrische ton meer dan maïs die niet GE-vrije status aanspraak zou kunnen maken.

"De waarheid is dat we in Hawke's Bay hebben geen echte schaal; we hebben zeer hoge kosten en eerlijk gezegd zijn we worstelen om concurrerend te zijn in de wereld, "zei hij.

De regio die nodig zijn om de prestaties te tillen en "dit is toch wel de laagste kosten, de minste risico's, en de beste kans die je hebt gepresenteerd met in jaren".

De heer Bostock zei dat de groep zou vergelijkbaar presentaties maken naar Napier, Wairoa, Central Hawke's Bay en Bay regionale raden van de Hawke's. Hastings overweegt regelgeving inzake GGO's en medewerkers hebben verder onderzoek naar een mogelijk plan van verandering voorgesteld.

- De Post van de Heerschappij

(Bezocht 29 keer, 1 bezoeken vandaag)

Gerelateerde berichten:

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *