Bay telers Hawke's van Nieuw-Zeeland noemen voor GE-vrije zone

Door MARTY SHARPE

Een groep waaronder enkele van Hawke's Bay grootste tuinders, fabrikanten en marketeers spoort de gemeenten om de regio een GE-vrij voedsel producerende gebied verklaren.

Pure Hawke's Bay gelooft genetisch gemanipuleerde voedselproductie en outdoor veldproeven met genetisch gemodificeerde organismen (GGO's) een bedreiging voor de telers van de regio en de regionale merk vormen.

Het wil een verbod op GE veldproeven en de productie van voedsel in Hawke's Bay in de wijk plannen van de vijf gemeenten worden geratificeerd.

Group woordvoerder en Hawke's Bay teler John Bostock gevraagd Hastings District Council gisteren om de financiering toe te wijzen voor studies over hoe een plan verandering tot uitvoering van het verbod zou worden opgenomen in de 2013 10-jaar gewestplan.

In april, Whangarei District Raad stemde unaniem voor commerciële GGO-activiteiten te regelen onder zijn gewestplan en hadden aangegeven het verbod was waarschijnlijk.

Lokale lichamen werden toegestaan ​​om buiten GGO's te reguleren in hun gebied onder de Wet Resource Management.

"We praten niet over genetische modificatie in het lab, of medicijnen. We hebben het over genetisch gemodificeerde organismen vrijgegeven buiten in de Hawke's Bay milieu, "zei de heer Bostock.

"Er is enorme economische leverage, branding en positionering door te zeggen dat we gewoon zijn uniek pure.

"Ik groeien, verpakken en export van grote hoeveelheden van de producten over de hele wereld en ik kan u vertellen consumenten steeds meer zorgen over de voedselveiligheid."

GE-vrije maïs die hij verkocht aan Korea voor menselijke consumptie haalde tenminste US $ 100 per metrische ton meer dan maïs die niet GE-status kon claimen.

"De waarheid is dat we in Hawke's Bay hebben geen echte schaal; we hebben zeer hoge kosten en eerlijk gezegd zijn we worstelen om concurrerend te zijn in de wereld ", zei hij.

De regio die nodig zijn om de prestaties te tillen en "dit is toch wel de laagste kosten, de minste risico's, en de beste kans die je hebt gepresenteerd met in jaren".

De heer Bostock zei de groep zou vergelijkbaar presentaties maken met Napier, Wairoa, Central Hawke's Bay en de Bay regionale raden van de Hawke's. Hastings overweegt regelgeving inzake GGO's en de medewerkers hebben verder onderzoek naar een mogelijke plannen verandering voorgesteld.

- The Dominion Bericht

(Bezocht 30 keer, 1 bezoeken vandaag)

Gerelateerde Berichten:

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *